Οι εκπαιδευτικοί συζητάμε με τους γονείς

IMG 3018
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06/03/2024 από την Σχολική Ψυχολόγο του σχολείου μας, Καστρουνή Έλλη, εργαστήριο στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μασάρων με θέμα «Αποτελεσματική επικοινωνία εκπαιδευτικού-οικογένειας: Οι εκπαιδευτικοί συζητάμε με τους γονείς». Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, προσωπικά βιώματα και παραδείγματα δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος για έκφραση, συζήτηση και αποδοχή.

Οι γονείς είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας στην προσπάθεια μας για ένα σχολείο που λειτουργεί ως κοινότητα που νοιάζεται για τα μέλη της. Η καλή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών συμβάλλει θετικά στη μάθηση, στη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και έχει οφέλη σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το σχολείο και η οικογένεια χρειάζεται να λειτουργούν ως «συνεργοί» στη σχολική ζωή των μαθητών/τριών.

Συντονίστρια: Καστρουνή Έλλη – Σχολική Ψυχολόγος

 

IMG 3019IMG 3020

Εγγραφές 2024-2025

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2024-25

Από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024 και ώρες 9.00 12.30, οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων.
Στην Α΄ τάξη εγγράφονται μαθητές/ριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη απαιτούνται:

1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Θα τη ζητήσετε από το Νηπιαγωγείο
2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η Διεύθυνση Κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας, Ε1, Δ.Ο.Υ.)

3.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την ΑΠ Φ6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 του ΥΠΠΕΘ {δίδεται από το Σχολείο και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κτλ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία)}.

4. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Μαθητή(ΒΥΠ), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.(Υποχρεωτική προσκόμιση από τον γονέα)
5. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016). (Για αλλοδαπούς μαθητές υποχρεωτικά Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης ή Πιστοποιητικό Γέννησης σε επίσημη μετάφραση

6. Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται την ώρα της εγγραφής από τους υπεύθυνους εγγραφών) η οποία συμπληρώνεται από τους γονείς/κηδεμόνες με τα ακριβή στοιχεία των μαθητών/ριών ώστε να γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση Πιστοποιητικών Γέννησης ή Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης των παιδιών.

7. Αίτηση φοίτησης στο Ολοήμερο σχολείο, εφόσον το επιθυμεί ο γονιός

Παρατηρήσεις:

1. Σε περίπτωση που υπάρχει γνωμάτευση/έκθεση ΚΕΔΔΥ – ασθένειας ή άλλου φορέα-ιδιώτη για τον μαθητή/ρια, πρέπει να προσκομίζεται κατά την εγγραφή.
2. Σε περίπτωση δικαστικής απόφασης για την επιμέλεια του παιδιού,
προσκομίζεται το αντίστοιχο δικαιολογητικό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ενδεχομένως χρειαστείτε στο τηλέφωνο του σχολείου μας, 2244051429.

                                                Ο Διευθυντής
                     Πλαστρούγγης Ιωάννης

Δημοτικό Σχολείο Μασάρων

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΑΡΩΝ.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Καλωςήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων

Αγαπητέ επισκέπτη, σε καλωσορίζουμε στην νέα και ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Μασάρων. Η δημιουργία της είχε και έχει στόχο να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής μας κοινότητας αλλά και με την κοινωνία, ώστε το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό Σχολείο που ονειρευόμαστε να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα. Ευελπιστούμε ο διαδικτυακός μας χώρος να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης για το όραμα, τις επιδιώξεις και τις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

cropped cropped image0

Όραμα μας

είναι ένα σχολείο αποτελεσματικό, που θα το χαίρονται και θα το εκτιμούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την εκπαίδευση∙ εκπαιδευτικοί, παιδιά, γονείς, τοπική κοινωνία και αρμόδιοι φορείς. Ένα σχολείο δημοκρατικό, ανοικτό στην κοινωνία που να αγκαλιάζει όλους τους μαθητές χωρίς προκαταλήψεις, που πολεμά την ενδοσχολική βία, ένα σχολείο ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και θα καλλιεργεί την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την αποδοχή στη διαφορετικότητα, την αγάπη στο περιβάλλον και τα ζώα.

Αποστολή μας

η καλλιέργεια της δια βίου αγάπης για τη μάθηση ώστε τα παιδιά να γίνουν ολοκληρωμένα και υπεύθυνα άτομα, με κριτική σκέψη και σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους.